Deze website gebruikt cookies U kunt zich afmelden voor cookies voor uw verdere internetgebruik

s
 
 

Naar gids senioren wonen, en privé


 
 
 
 
 
 
Een mogelijkheid die altijd
gratis te proberen is :
Gratis voor particulieren
 
 
 
 
Wikepedia over groene stroom
 
 

Leuke en bekende winkels

123tuinposter Bang Good Warenhuis  
 
 

Wonen en groepswonen

Vriendschap - dating

Vakantie Senioren

Dienst of product

Opleiding senioren

Hypotheek afsluiten

Tuinieren

Zonnepanelen & Isolatie

Huisdieren

Sauna - Whirlpool

Senioren telefoon

Klussen in huis

Mobiele telefoon abonnementen vergelijken

Energie leverancier vergelijker

 
 

Groene energieleverancier

 

Greenchoice wekt al haar energie in Nederland op

Greenchoice is dé pioniers van schone duurzame energie, en is eerste hun energie het 100% in Nederland opwekt. Ook wordt je volledige gasverbruik door middel van nieuwe bosbouw gecompenseerd. Nieuwe klanten zorgen er voor dat het werken aan een schonere wereld verder wordt uitgebreid.

Bereken je eigen tarief  Verder heeft Greenchoice kortingsgarantie

Bij Greenchoice krijgt u alleen echte groene energie. Helemaal uniek is dat Greenchoice alle energie in Nederland zelf opwekt. De leveranciers van de energie zijn boeren, particulieren en energiecoöperaties. Greenchoice.nl wast grijze stroom niet groen met certificaten.


Greenchoice.nl staat voor groene energie met scherpe tarieven en is in 2015 door de Consubentenbond als beste energieleverancier van Nederland gekozen.
Klanten hebben 14 dagen bedenktijd na aanmelding.

Waarom groene energie nodig is

Fossiele brandstoffen zoals gas en vooral kolen spelen een grote rol in vervuiling en klimaatverandering. Ook raken de fossiele brandstoffen als gas en kolen een keer op.
Dit geldt met name voor gas. Kernenergie is vanwege de risico's en het afvalprobleem niet duurzaam.

Groene energieleverancier Greenchoice

Greenchoice levert  groen gas door de combinatie van  productie van Biogas en door daarnaast de  verbranding van gas te compenseren door aanplant van bomen.

Groene stroom

Groene Stroom Greenchoice

Het maakt uit bij wie je groene stroom koopt. De ene leverancier produceert zijn stroom 'groener' dan de andere of koopt zijn stroom 'groener' in.

Bij Greenchoice krijgt je alleen echte groene energie. Greenchoice is de grootste inkoper van zonne-energie in Nederland. Verder neemt Greenchoice van honderden Nederlandse windmolens stroom af en investeert in nieuwe windmolens.

Greenchoice mag het keurmerk Milieukeur voeren voor Nederlandse windenergie.
Die erkenning stelt hele hogere eisen aan duurzame stroom dan wet- of regelgeving. De productie is dus groener dan de regelgeving vereist om stoom groen te mogen noemen. Ook wordt er groene stroom uit kleine Nederlandse waterkrachtcentrales afgenomen en ook worden er groene brandstoffen gebruikt.

Wat doen andere energieleveranciers?

Vergelijk dat met veel andere leveranciers. Die andere leveranciers kopen hun stroom 'grijs' in en vergroenen dit door Garanties van Oorsprong (GvO's) te kopen. Veel Garanties van Oorsprong zijn afkomstig van Noorse waterkrachtcentrales. Die Noorse centrales staan er vaak al tientallen jaren en stimuleren  daarom nauwelijks nieuwe productiecapaciteit voor groene stroom. Andere leveranciers leveren daardoor vaak minder "echte groene stroom".

Het is beter voor het milieu om stroom te kopen dat met windmolens of zonnepanelen opgewekt is. En ook stroomopwekking uit biomassa.  Een nieuwe waterenergie centrale gebouwd om een niet groene te vervangen, is dat natuurlijk ook.

Wat is groen gas?

Groen Gas van Greenchoice

Biogas komt vrij bij het vergisten van mest of gft-afval (Afval vanuit uw huis en tuin dat in de groene afvalbak beland). Groen gas is biogas dat de kwaliteit van aardgas heeft. Het gasnet is niet overal geschikt voor dit soort gas. Groen gas wordt heel beperkt aan consumenten verkocht. Alleen Greenchoice biedt het op kleine schaal aan.

Andere leveranciers verkopen enkel normaal aardgas wat zij wel 'groen gas' noemen. Dit mag omdat ze de CO2-uitstoot van gebruik van dit aardgas compenseren door bijvoorbeeld bomen te planten. Bomen nemen CO2 uit de lucht op. Dat  zou de CO2-uitstoot netto op nul moeten zetten. Dit is twijfelachtig omdat niet zeker is dat de geplante bomen blijven staan.
Je kunt dit dus meer als een noodoplossing beschouwen, omdat niet al het gas kan worden vervangen door biogas.

Kortingsgarantie Greenchoice

Ook mogelijk is zelf groene energie opwekken via zonnepanelen of eigen windenergie. Verder kun je op hun website tips lezen om energie te besparen. In het onderzoek van de Consumentenbond naar service, klantgerichtheid en duurzaamheid komt Greenchoice als beste uit de consumententest. Er is geen reden om aan te nemen dat de servicegerichtheid gewijzigd is.


Overstappen naar deze groenste energieleverancier is zeker te overwegen.

Definitie van groene stroom die de overheid hanteert

  • De energiebron raakt niet uitgeput.
  • De energie is schoon en betrouwbaar.
  • De energie draagt niet bij aan klimaatverandering.
  • Bij de winning en omzetting is er nauwelijks sprake van schadelijke effecten voor het klimaat.

De overheid stelt dat de volgende energiebronnen groen zijn:
Duurzaam dichtbij opgewekt uit zon, wind, water en biomassa.

Wonen

Passend advies en betaalbare Zonnepanelen
 
Woonverzekering Aegon  OF  Opstal verzekering Aegon
Woonverzekering op maat. Verzeker uw inboedel, uw opstal = woonhuis en aansprakelijkheid voor schade aan derden.
 
Solvari wonen verbouwen en duurzame energie
Solvari.nl biedt een gratis vergelijking tussen offertes van verschillende aanbieders in uw regio. Vergelijk aanbieders voor producten in de sector van wonen, verbouwen en duurzame energie. Vergelijk o.a.:
Kozijnen;  • Zonnepanelen;  • Dakkapel offertes;  • Airconditioning;
Spouwmuurisolatie;  • Vloerisolatie. Door in één keer tot 5 vrijblijvende offertes aan te vragen, kunt u de aanbiedingen vergelijken.
 
Offertes aanvragen voor zonnepanelen
De afgelopen jaren zijn de prijzen van zonnepanelen met wel 70% gedaald: hiermee zijn ze binnen bereik gekomen voor veel huishoudens. Doordat de energieprijzen zijn blijven stijgen, is het inmiddels tot 40% goedkoper om stroom op uw eigen dak op te wekken met zonnepanelen. Er zitten enorme prijsverschillen tussen leveranciers, waardoor het loont om te vergelijken. Greenem geeft een onafhankelijk kwaliteitsbeoordeling en de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.
 
Woningisolatie-vergelijken
Vergelijkingswebsite waarbij direct vrijblijvend en gratis meerdere offertes kunnen worden aangevraagd bij verschillende leveranciers. Wanneer je je huis wilt isoleren; gevel, dak, vloer, spouwmuur of kruipruimte.

 
  Uw link op deze website plaatsen Seniorengids - 50 Plus info is onderdeel van  www.allerbest.nl    Partners